Prvi pregled v kirurški ambulanti

Prvi pregled pacient opravi na Polikliniki UKCLJ, I. nadstropje, trakt “B” (Zaloška 7), v specialistični ambulanti za abdominalno kirurgijo.

Na prvi pregled je potrebno prinesti izvide specialistov, pri katerih se bolnik zdravi zaradi debelosti pridruženih bolezni. Bolnik naj s seboj prinese tudi izvide, ki jih je pridobil pri dosedanjih poskusih hujšanja. S seboj naj ima tudi natančen seznam zdravil, ki jih uživa. Ob prvem pregledu v kirurški ambulanti bolnik izpolni vprašalnik, ki je namenjen natančni oceni bolnikovega zdravstvenega stanja. Vprašalnik je namenjen pridobivanju bolnikovih podatkov z namenom izboljšanja kvalitete oskrbe. Bolnik se bo od prvega pregleda dalje tehtal v ambulanti, kjer ga bomo tudi kontrolirali po opravljenem kirurškem posegu.

Po uvodni predstavitvi kirurškega zdravljenja debelosti bo bolnik v ambulanti prejel napotnice za specialistične preglede, ki jih mora opraviti v sklopu priprave na kirurški poseg.  Izbira vrste kirurškega posega je odvisna od izvidov opravljenih preiskav. Kirurg in bolnik se o vrsti predvidenega posega dogovorita ob drugem pregledu v kirurški ambulanti.